Inregistrare Marca la OSIM – 40% reducere

In mediul de afaceri, a detine o marca inregistrata sau un desen inregistrat reprezinta o distinctie si o masura a importantei Companiei dumneavoastra. Daca afacerea este locala/nationala, inregistrarea marcii la OSIM este una dintre optiuni.

 

Află mai multe informaţii de la experţii noştri completând formularul alăturat.

Serviciile noastre


Cercetare prealabila

Cercetarea prealabila reprezinta cel mai eficient mijloc de a evita potentiale litigii privind identitatea/similaritatea marcilor, cu un cost minim pentru acest serviciu.

Cercetam bazele de date OSIM, EUIPO, WIPO si ale altor oficii pentru a stabili disponibilitatea marcii de interes, respectiv pentru a stabili daca exista sau nu marci identice/similare, anterior inregistrate, care s-ar putea opune cererii de marca.

Clasificam corect produsele/serviciile conform editiei nr. 11 a Clasificarii de la Nisa.


 Monitorizare marci

Dupa inregistrarea marcii, urmarim cererile de marca depuse de competitori in clasele de interes pentru a ne asigura ca nu vor exista inregistrari de marci identice/similare.

In situatia identificarii unor cereri de marci identice/similare, propunem clientilor sa depuna opozitie la inregistrarea marcilor care incearca copierea.

Monitorizarea marcilor este deosebit de importanta deoarece, conform Legii nr. 84/1998, OSIM nu are obligatia sa verifice din oficiu daca marcile depuse ulterior sunt identice/similare cu cele deja inregistrate.

Se poate intampla in activitatea dumneavoastra sa va concentrati asupra aspectelor comerciale, pierzand din vedere posibilitatea ca tertii de rea-credinta sa inregistreze marci identice/similare.

Prin serviciul de montorizare preluam aceasta grija, urmarind toate cererile de inregistrare depuse ulterior marcii dumneavoastra.

Daca identificam marci identice/similare, veti primi un raport cu recomandarile noastre privind depunerea opozitiei sau contestatie si termenele legale pentru a actiona.


Opozitii, Apeluri si Raspuns Obiectii EUIPO

In urma unei monitorizari eficiente sau la solicitarea dumneavoastra, formulam si sustinem in fata OSIM opozitii si contestatii la inregistrarea marcilor identice/similare marcilor clientilor.

Opozitiile si contestatiile pot fi formulate numai in cadrul unui termen legal. Depasirea termenului atrage decaderea titularului marcii anterioare din dreptul de a-i fi analizat actul de opozitie propriu-zis (opozitie sau contestatie).

In situatia in care OSIM emite Aviz de Refuz Provizoriu la inregistrarea marcii, formulam un raspuns documentat in vederea combaterii ARP-ului.

Litigii anulare marci

Daca nu ati depus opozitie sau contestatie, indiferent de motiv, va putem ajuta sa depuneti la Tribunalul Bucuresti o actiune pentru anularea marcii.

Motivele de anulare a unei marci sunt diverse, cum ar fi: lipsa distinctivitate, caracter descriptiv, inregistrare cu rea-credinta, existenta unei marci identice/similare inregistrata anterior.

Reclamantul intr-o actiune in anularea unei marci poate fi un titular de marca sau orice alta persoana interesata, potrivit legii.


Combaterea contrafacerii

Monitorizam permanent mediul online, in special, pentru a identifica acte de contrafacere.

Transmitem in numele clientilor somatii pentru incetarea actelor de uzurpare, obligand contravenientii sa semneze un angajament de a inceta orice acte de contrafacere sub sanctiunea unei penalitati.

Asistam clientii in procedurile vamale privind protectia proprietatii industriale pentru a preveni si impiedica introducerea pe piata a produselor contrafacute.

Dupa caz, formulam si sustinem actiuni civile si plangeri penale pentru oprirea activitatii ilicite si acoperirea daunelor.


Cesiuni / Licente / Exploatare Marci

Scopul (in)direct al inregistrarii marcii este obtinerea de profit care poate fi realizat prin exploatarea cat mai eficienta a marcii inregistrate prin diverse mijloace legale sau forme contractuale.

Formulam si negociem Contracte de cesiune si de licenta exclusiva sau neexclusiva.

Analizam oportunitatea evaluarii marcii in vederea aportarii la capitalul social al unei companii.

Redactam Contracte de garantie reala mobiliara avand ca obiect marca / familiile de marci.

Redactam Contracte de franciza, inclusiv Manualul francizei.

Click aici pentru a vedea lista cu ultimele marci inregistrate pe EU.

In parteneriat cu
Membri ai
Sună Întreabă rapid
Open chat