Inregistrare Desene si Modele – 40% reducere

Aspectul unui produs reprezinta desenul/modelul inregistrabil. In anumite jurisdictii (in Romania, de exemplu), daca “desenul” este 2D se numeste “desen” sau, daca reprezentarea sa este 3D, “model”.

EUIPO foloseste termenul legal “design” (atat pentru reprezentarile 2D, cat si pentru cele 3D).
Servicii de depunere cereri marca inregistrata online:

Depune cerere Online   pentru inregistrarea unui desen sau model national – OSIM

Depune cerere Online   pentru inregistrarea unui desen sau model EU – EUIPO

Depune cerere Online   pentru inregistrarea unui desen sau model international – WIPO

 

Nota! Pentru a fi corect inregistrat, desenul trebuie reprodus cu fidelitate, calitatea reprezentarii fiind esentiala pentru intinderea protectiei.

 

Serviciile noastre

Cercetare prealabila

Inregistrarea unui desen/model este permisa numai daca desenul/modelul este nou si daca are caracter individual. Nu poate fi inregistrat un desen sau model care a fost facut public anterior, cu anumite exceptii prevazute de lege.

Astfel, pentru diminuarea riscului potentialelor litigii recomandam efectuarea acestei cercetari ce presupune verificarea bazelor de date EUIPO, WIPO si ale oficiilor nationale cu scopul de a stabili, in mod rezonabil, disponibilitatea desenului/modelului vizat.

Inregistrare (OSIM / EUIPO / WIPO)

Anterior depunerii cererii de inregistrare, recomandam parcurgerea pasului cercetarii. Daca ati decis inregistrarea desenului/modelului, suntem in masura sa facilitam parcurgerea pasilor legali.

Monitorizare

Dupa inregistrarea desenului/modelului, urmarim cererile depuse de terti in legatura cu produsele de interes pentru a identifica potentiale incalcari ale drepturilor anterioare si pentru a le raporta clientilor nostri impreuna cu recomandarile privind modul de actiune.

Reinnoire / Mentinere in vigoare

In majoritatea juridictiilor si in special la EUIPO, durata initiala a protectiei desenului este de 5 ani, cu posibilitatea mentinerii in vigoare pentru perioade de cate 5 ani. Durata maxima a protectiei este 25 ani.

Litigii anulare desene / modele

In situatia in care exista aparenta unei inregistrari contrare legii (e.g.: desenul nu este nou – apartine altcuiva) sau in situatia in care exista orice disputa legala privind drepturile asupra unui desen/model, echipa noastra, Avocati si Consilieri in Proprietate Industriala, asigura asistenta si reprezentare legala in fata Oficiului de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM), Oficiului Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuala (EUIPO), Instantelor din Romania si in fata Tribunalului Uniunii Europene si/sau Curtii de Justitie a Uniunii Europene.

Combatere contrafacere

Monitorizam permanent mediul online, in special, pentru a identifica acte de contrafacere.

Transmitem in numele clientilor somatii pentru incetarea actelor de uzurpare, obligand contravenientii sa semneze un angajament de a inceta orice acte de contrafacere sub sanctiunea unei penalitati.

Asistam clientii in procedurile vamale privind protectia proprietatii industriale pentru a preveni si impiedica introducerea pe piata a produselor contrafacute.

Dupa caz, formulam si sustinem actiuni civile si plangeri penale pentru oprirea activitatii ilicite si acoperirea daunelor.

Bine de stiut

Un desen/model nu poate fi protejat daca nu reprezinta un produs (Clasificarea Locarno a produselor).

Poate fi inregistrat ca desen/model orice element industrial sau artizanal, inclusiv ambalaje, simboluri grafice si fonturi.

Click aici pentru a vedea lista cu ultimele desene inregistrate.

In parteneriat cu
Membri ai
Sună Întreabă rapid
Open chat