Concurenta Neloiala

Concurenta este necesara si permisa de lege cat timp este loiala. Insa, nu putine sunt cazurile in care mediul de afaceri este asediat de acte de rea-credinta.

Atunci intervine nevoia unei protectii impotriva concurentei neloiale. Legea interzice si sanctioneaza astfel de acte, dar nu fara o sesizare din partea victimelor concurentei neloiale.

Cu titlu de exemplu, este o dispozitie legala universala urmatoarea: “sunt interzise toate actele de natura a crea confuzie, in orice maniera, cu produsele/serviciile unui competitor”.

Sau interzicerea prin lege a unor practici de concurenta neloiala precum: “denigrarea unui competitor sau a produselor/serviciilor sale, realizată prin comunicarea ori răspândirea de către o întreprindere sau reprezentantul/angajatul său de informaţii care nu corespund realităţii despre activitatea unui concurent sau despre produsele acestuia, de natură să îi lezeze interesele”

De cele mai multe ori, actele de concurenta neloiala “merg mana in mana” cu actele de incalcare a drepturilor de proprietate industriala (marca inregistrata, desen/model inregistrat, alt semn utilizat in activitatea comerciala).

Se intelege ca sanctionarea actelor de concurenta neloiala trebuie urmarita pentru o buna si corecta desfasurare a afacerii proprii dar si pentru o “igienizare” a mediului de afaceri.

Serviciile noastre

Experienta noastra profesionala va poate fi pusa la dispozitie pentru demararea procedurilor legale cu scopul de a opri actele de concurenta neloiala, de a obtine interzicerea pentru viitor a unor astfel de acte si pentru a obtine repararea prejudiciului moral si material astfel cauzat.

Acolo unde este cazul, va vom asista in procedurile legale pentru sesizarea autoritatilor competente (politie/procuror) in vederea constatarii si sanctionarii actelor de concurenta neloiala ce constituie infractiuni.

Sfatul nostru

Incepeti, daca nu ati facut-o deja, prin a va proteja drepturile de proprietate industriala (e.g.: prin inregistrarea marcii sau desenului/modelului dumneavoastra la Oficiile relevante). Astfel, veti avea un avantaj conferit de legile speciale in materie intru prevenirea si combaterea actelor de concurenta neloiala.

In parteneriat cu
Membri ai
Sună Întreabă rapid
Open chat